Lindsay

Geplaatst in Artiesten

Ten huize De Bolle hing er  altijd een gezellige sfeer. Papa had het als aannemer wel druk. Hij runde die zaak samen met zijn broer en zijn schoonvader. Mama hielp mee. Vandaar dat de grootouders regelmatig op de kinderen letten. Het is hier dat Lindsay veel Nederlandstalige liedjes te horen krijgt, vooral het repertoire van De Zangeres zonder Naam en Willeke Alberti. Het was ook zo dat zij een zeer muzikale broer had, Christoff die niets liever deed dan met die liedjes meezingen.

Lindsay werd onder het sterrenbeeld leeuw de elfde augustus 1978 in Ninove geboren. Haar karaktertrekken zijn gul, warm, trouw in de liefde én koppig. Twee jaar voordien, de achttiende juni, werd Christoff geboren. Zowel Christoff als Lindsay werden voor een groot deel door de grootouders opgevoed. Papa was aannemer en ook mama zat mee in de zaak. Als de ouders van papa De Bolle niet konden inspringen, dan was het de beurt aan de ouders van mama. Die waren dol op muziek. Oma had ooit nog in musicals meegezongen. Er stond de godganse dag muziek op, met een grote voorliefde voor de smartlap: liedjes gezongen door de Zangeres zonder Naam en Willy Alberti.

Broer en zus moesten elke dag in Denderleeuw maar de straat oversteken waar hun ouderlijk huis stond om daar naar de kleuterklas te trekken. Als een haast onafscheidelijke tweeling trekken Lindsday en haar broer naar de lagere school om vervolgens door te sluizen naar de middelbare. Op haar zestiende beslist Lindsay na de moderne afdeling die zij in Denderleeuw had gevolgd in Aalst voort te studeren aan de afdeling kantoor-boekhouden, welke zij ook afrondt. Zij zal na haar schoolopleiding een achttal jaar gaan werken op het Ministerie van Financiën. Lindsay is twaalf wanneer haar broer Christoff in 1990 meedoet aan de “Soundmix Show” met een nummer van Luc Steeno. Die wedstrijd werd in hun buurt in een grootwarenhuis georganiseerd en mama had haar zoon daar stiekem ingeschreven, want papa De Bolle wou daar toen nog niets over weten. Aan zijn zusje vroeg hij of die niet samen met haar vriendin op de achtergrond wou meedansen, waar zij maar al te graag ja op zei. Dat waren niet de allereerste noten die hij kweelde, want als ukkepuk zong hij in familiekring niets liever dan De Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen. Haar broer wordt in het begin van zijn loopbaan een tijdje begeleid door Christoff Wybouw en Marino Atria die hem adviseren een cover uit te brengen van I Promised Myself van Nick Kamen als ‘k Voel me zo goed. Inpikkend op de rage van de duetten die in de hitlijsten goed scoren, vinden zij het in 1993 een prima idee om het door Christoff Wybouw geschreven nummer Liefde is méér dan een woord in te blikken. Wybouw had Christoff en Lindsay hun versie horen zingen van Bel me, schrijf me dat toen een hit was in de versie van Luc Steeno en Sandra Kim. Hij vond dat zo goed klinken dat hij er bij Christoff op aandrong ook een liedje samen met Lindsay op plaat te zetten. Christoff moet echter eerst hemel en aarde bewegen om zijn zus, die op dat moment helemaal geen vocale ambities heeft, over de schreef te trekken. Zij geeft uiteindelijk toe en blikt met hem hun eerste duet in. Op dat moment is Erik Marijsse de manager van Christoff en die vindt het de moeite waard om snel nog een duet met zijn zus op te nemen Door regen en wind, eveneens uitgebracht op het Holy Hole Label, opgericht door Serge Feys en Christoff Wybouw en voornamelijk gespecialiseerd in dance. Een label dus waar Christoff en Lindsay helemaal niet thuishoren.

Naarmate het succes van Christoff toeneemt, gaat Lindsay zich meer en meer achter de schermen met zijn carrière bezighouden, samen met mama Simone. Haar opleiding kantoor-boekhouden komt goed van pas. Hij vraagt haar ook regelmatig mee als achtergrondzangeres. Vaak op de voorgrond treden, probeert zij angstvallig te vermijden. Haar faalangst krijgt de bovenhand. Zij voelt zich niet stemvast en aan die stem moet nog veel geschaafd worden. Dus blijft zij liever een tijdje in de schaduw van grote broer staan.  In 1996 is er hun duet We nemen elkaar zoals we zijn geschreven door Daniël Ditmar en John Terra. Christoff vraagt haar in 1997 opnieuw om nog een duet samen met hem te plegen. Onder aanvoering van producer John Terra nemen zij het nummer Als de wilde kers weer bloeit op, geschreven door Erik Van Neygen en bestemd voor Christoffs album “In volle vlucht”. Nog eens twee jaar later mag zus lief opnieuw een duet zingen en wel voor het album “Millennium”. Ook deze keer is John Terra van de partij die als duet voor hen het nummer Pluk de dag schrijft op tekst van Daniël Ditmar. Er is ook het duet Ik geef je wat ik je geven kan dat Terra samen met Frank Dingenen componeert.  De fans van Christoff genieten met volle teugen van deze duetten en zijn maar wat blij wanneer Christoff tijdens zijn concerten zus lief mee op het podium uitnodigt, maar nog steeds is er geen haar op haar blonde hoofd dat eraan denkt een solocarrière uit te bouwen.

Lang uitblijven zal die beslissing nochtans niet. Op zekere dag klopt platenfirma ARS bij Lindsay aan. Haar broer heeft voor hen al aardig wat hits ingeblikt en is méér dan tevreden over de samenwerking met hen onder aanvoering van labelmanager Patrick Busschots. Die weet dat Lindsay samen met haar broer opvallend goed gescoord heeft met hun duetten en vindt het méér dan tijd dat Lindsay aan een solocarrière begint. Zij is intussen dertig geworden, heeft voldoende maturiteit aangekweekt, heeft zanglessen gevolgd, heeft meer stemvastheid verworven en weet door al die jaren met haar broer op te treden erg goed hoe zij zich op het podium moet bewegen. Aan de pers vertelt zij met een behoorlijke dosis zelfzekerheid: “Ik vind het fantastisch dat mijn broer en de ploeg achter hem mij steunen om zelf opnieuw muziek uit te brengen. In het verleden heb ik heel wat duetten uitgebracht met hem, nu neem ik de tijd om zelf een muzikale weg te bewandelen. Dat Christoff en ik dezelfde fans hebben, is alleen maar meegenomen!”

Twee weken later ligt de eerste single van Lindsay in de rekken Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, een vertaling door Christoff zelf van het nummer Und Morgen früh küss ich dich wach van Jean Frankfurter, in Duitsland goed voor een zeer bescheiden hit in 2006  voor Hélène Fischer die niet hoger klom met dat nummer dan de eenenzestigste plaats in de Duitse singles Top Honderd. De achtentwintigste juni 2008 glundert Lindsay met dit nummer op vijf in de Ultra Top Vijftig. Zij wordt van in het begin gekoppeld aan de Nederlandse producer Hans Aalbers die in Nederhorst den Berg in Nederland een eigen studio runt waar hij met een aardig stel artiesten samenwerkt. Zo schreef hij onder meer hits voor Gerard Joling, Robert Leroy, André Hazes en Frans Duijts en produceert hij de albums van Christoff en Lindsay. In Vlaanderen scoort Lindsay met haar eerste single gelijk een nummer één. Opnieuw een nummer één mag zij op haar actief schrijven wanneer zij de achttiende juli met Ik lig nog steeds van jou te dromen, een vertaling die Christoff schreef van de hit The Devil Sent You To Loredo van Baccar, op single uitbrengt. In 1978 scoorden de dames Mayte Mateos en Maria Mendiola als het duo Baccara met deze song internationaal een gouden hit, nadat zij onze hitlijsten al eerder overhoop hadden gehaald met Yes Sir I can Boogie.

Samen met de muzikanten Manfred Jongenelis, Ruud Breuls, Erik Rutjes, Bert Meulendijk enz… wordt er naarstig gewerkt aan een opvolger en dat is het nummer Kus me, een vertaling alweer door broer Christoff, deze keer van de Duitse schlagerhit Küss mich, Küss mich van Kristina Bach. Kristina is zestien jaar ouder dan Lindsay. Zij begon op haar dertiende met zingen en scoorde in 1983 haar eerste hit. Küss mich, küss mich was voor Kristina in Duitsland een voltreffer. In het kielzog van deze hit beslist Lindsay’s platenfirma ARS dat het hoogdringend tijd is voor een eerste album. Ad Kraamer, John Van De Ven en Hans Aalbers mogen “De Mooiste Dag” produceren. Mieke wordt gevraagd om in het achtergrondkoortje mee te zingen en Matthias Lens, op dat moment nog lid van het populaire duo The Sunsets, mag accordeon spelen. Zij zijn op dit album trouwens te horen in het nummer Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Samen met haar broer Christoff zingt Lindsay De zomer is in het land en aan Dennie Christian wordt vriendelijk gevraagd of hij zijn grote hit Zaterdagavond die hij ooit samen met Mieke scoorde, met Lindsay en Christoff nog eens opnieuw wil inzingen. Die versie zal eind september 2009 op single verschijnen. Vreemd genoeg geraken ze daarmee de derde oktober MAAR tot op drie in de Vlaamse Top Tien, maar diezelfde dag zit er in de Ultra Top 50 een vijfde plaats in. Het album “De Mooiste Dag” levert Lindsay haar eerste gouden album op.

Vrij vlug wordt aan Hans Aalbers gevraagd of hij niet snel aan een nieuw album voor Lindsay wil sleutelen en dat wordt de cd “Voor 100 %”. Aan de sound wordt niet veel gesleuteld. Deze keer twaalf liedjes waaronder een hitmedley en het duet Vaar met me mee samen met Christoff. Vooraf worden twee nummers uit dit album als single de wereld ingestuurd. Er is eerst de titelsong Voor 100 % oorspronkelijk geschreven door Irma Holder en Jean Frankfurter als Hundert Prozent en in die versie een hit voor, jawel hoor,  Hélène Fisher, een mevrouw wiens repertoire Lindsay blijkbaar goed ligt. “Voor 100 %”slaat op Lindsay zelf die zich voor honderd procent inzet om van dit album opnieuw een gouden schijf te maken. Het liedje Deze nacht mag eeuwig duren, dat Lindsay samen met The Sunsets heeft opgenomen op tekst van Sabien Tiels, scoort in de Vlaamse hitlijst méér dan behoorlijk. Een echte schlager op Hollandse leest geschoeid levert Lindsay begin 2011 af met de bewerking van  Een bosje rozen voor je moeder van de Nederlandse zangeres Charlène. Speciaal voor haar schreef Emiel Hartkamp, die zowat alle grote hits voor Frans Bauer in mekaar knutselde, deze meezinger. In de versie van Lindsay wordt het wel Een bosje bloemen voor je moeder. Het album “100% Lindsay” levert haar in de maand april van 2011 haar tweede gouden album op.

Met het oog op een late nazomer brengt Lindsay in 2011 opgewekt en blij Als jij me kust (dan is het zomer) uit, een liedje van André Franke en Joachim Horne. Ook nu zit er voor haar een nummer één in. Qua intro kan ik het niet laten meteen te denken aan Que sera mi vida van The Gibson Brothers.

Omdat de hittrein moet blijven rijden en je het ijzer moet smeden als het heet is, is er in het najaar van 2011 het nieuwe album “De sleutel van mijn hart”. In haar voorwoord schrijft Lindsay het volgende “Het is bijna ongelooflijk, maar toch is het waar… mijn tweede album “Voor 100 %” is verleden tijd en maakt plaats voor mijn derde “De sleutel van mijn hart”. Persoonlijk vind ik het mijn beste album tot nu toe. Het is afwisselend, waar ik jullie laat kennismaken met zelfs een beetje een andere Lindsay dan jullie gewend zijn. Met hart en ziel heb ik elk liedje één voor één ingezongen, me er volledig in verdiept”. De schrijvers van de liedjes zijn erin geslaagd haar gevoelens, gedachten en verlangens uitstekend te verwoorden. Een speciale dank gaat tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar uit naar haar manager Gino Moerman die ook Christoff onder zijn ervaren vleugels heeft. Om nu niet altijd haar broer te vragen, waagt Lindsay zich op dit album aan een duet met André Hazes Jr.  Stap voor stap, dat wij nog heel goed kennen in de vinyle versie van The Everly Brothers die in de jaren zestig met Walk Right Back de Amerikaanse charts veroverden. De Tros vindt dit nummer okido en voeren Dré en Lindsay in Nederland samen op voor televisie.  Dat anders klinken wat zij ons beloofde, hoor je zeker in het opvallende duet Nothing’s gonna   waarin Lindsay duelleert met het voormalige tieneridool Glenn Medeiros die daar in de lente van 1988 internationaal een nummer één hit mee scoorde. Als tiener was Lindsay een enorme fan van hem. Met de goedkeuring van Glenn wordt er speciaal voor dit album een Engels-Nederlandstalige versie uitgeschreven en opgenomen. Het is haar manager Gino die de deal met Glenn kan sluiten, al gaat hij alleen akkoord wanneer hij, voor het op cd verschijnt, de uiteindelijke versie mag beluisteren en zijn zegen mag geven. Het samen inzingen in de studio zit er niet in, want Glenn is dat moment bezig met zijn doctoraatsopleiding aan de universiteit van Zuid-Californië. Uit haar derde album wordt als volgende single Ik weet nog wat ik zei gekozen van de hand van Emiel Hartkamp en Norus Padidar. Noris is in Nederland vooral bekend als hitleverancier voor Jannes, Jan Keizer, Any Schilder, Frans Bauer en Charlène. De cd “De sleutel van mijn hart” passeert in de loop van 2011 de kaap van de tienduizend exemplaren, dus ook nu weer goed voor goud!

Omdat een degelijke verzamelaar nooit weg is en Lindsay vijf jaar als solozangeres aan de slag is,  verschijnt er in 2012 het album “Vijf Zomers Lang – Het Beste en Meer”, zestien liedjes in het totaal, waarvan vijf gloednieuwe nummers: Ga met me mee, Het kan geen toeval zijn, Jij brengt me in de zevende hemel, Ik wil nog één keer veertien zijn en Op de scherven van mijn hart. Lindsay laat luid genoeg horen waarvoor zij anno 2012 staat: poppy schlagers met een duidelijke, eenvoudige en vooral mooie boodschap. Zij wil vooral opgewekt, verfrissend en ontspannend klinken. Ga met me mee wordt haar eerste singlekeuze uit dit album.  Van bij de eerste noot hoor je dat dit een cover is van What’s Up van de Amerikaanse meidengroep 4 Non Blondes die daarmee de tiende juli 1993 op één stonden in de Nederlandse Top Veertig en de achtste augustus van dat jaar op één in de BRT Top Dertig. Lindsay voelt zich zo stevig in het hitzadel dat zij zich maar al te graag met een liveband omringt en met veel verve en plezier optreedt tijdens Het Schlagerfestival. Zij staat in 2009, 2010 en 2011 op de affiche  van de Ethias arena in Hasselt. Hoe zij het die eerste keer aandurfde live met orkest te zingen, begrijpt zij nog altijd niet goed. Wél weet zij dat het niet veel scheelde of zij had rechtsomkeer gemaakt. Ook weet zij nog goed dat het eerste liedje niet zuiver klonk en dat zij met een trillende stem zong. Maar al bij al was het een goede leerschool. In 2010 staat zij samen met haar broer Christoff, Will Tura, Frans Bauer en Robin Gibb op de affiche van “Rimpelrock”.  Dat was wéér een ervaring rijker, want optreden voor een mensenzee van dat kaliber overkomt je ook niet elke dag. Ook in 2013 is zij van de partij in Kiewit Hasselt, deze keer  aan de zijde van broerlief, Engelbert Humperdinck, Natalia en Gérard Lenorman. Tijdens de eerste editie van “Zilverpop” in de schaduw van de Abdij van Hemiksem ontvangen Linsday en Christoff de “Zilverpop Award” voor hun bijdrage aan de Vlaamse schlager. De vijfentwintigste mei 2013 staat Lindsay op de tweede plaats in de Vlaamse Top Tien met Een liefde voor het leven. Het is een vertaling van een nummer van Andy Borg waarvoor zijzelf en Cliff Vrancken de tekst schreven. Cliff kennen wij van de hits die hij leverde aan onder andere Lisa del Bo, Salim Seghers en Willy Sommers. Toeval of niet, na de release van dit nummer, vertelt Lindsay aan het weekblad Story dat zij dé liefde van haar leven heeft gevonden. Nadat zij een eind had gemaakt aan de relatie met haar vorige partner Bert, is haar hart vrij voor een nieuwe liefde en daarbij is haar keuze op een goede vriend gevallen Kris. Kris Bloemen is samen met Sven Menten en Kathleen Verheyden de drijvende kracht en bezieler achter Benelive Entertainments, een bedrijf dat al een behoorlijk aantal jaren actief is in de wereld van de showbizz. Zij organiseerden en verzorgden concerten met Salvatore Adamo, Semino Rossi, Jan Smit, Frans Duijts en Nick en Simon.

In de loop van 2013 maakte Lindsay er ook meer werk van om in Nederland door te breken. Vijf jaar eerder werd zij al gevraagd om in Nederland het programma “Cor op Zondag” (een productie van de regionale televisie in Brabant) samen met Cor Bloks te presenteren.  Hier leerde Lindsay in ijltempo hoe zij zich verbaal vlot uit de slag moet slaan. De single In de hemel van liefde, op tekst en muziek van Peter Keereman, moet haar bij onze noorderburen populair maken. Zij heeft speciaal voor de Nederlandse markt een compilatie samengesteld met daarop een selectie van haar Vlaamse hits en een rist nieuwe hits waarvoor zij de steun krijgt van Dennie Christian, Mieke, The Sunsets, André Hazes Jr. en natuurlijk haar broer Christoff. Echt tevreden is Lindsay niet over deze compilatie. Er wordt gekozen voor liedjes waar zij niet volledig achter staat. De hits waarmee zij in Vlaanderen goed scoorde, worden blijkbaar over het hoofd gezien. Lindsay geeft zich in deze niet voor het volle pond, houdt de boot wat af en kijkt uit naar een nieuwe en betere aanpak.

Tijdens “Anne’s Vlaamse Muziekawards” wint Lindsay zowel in 2012 als in 2013 de award voor beste schlagerzangeres. Samen met Laura Lynn wordt zij beschouwd als één van de populairste Vlaamse artiesten al vindt zij oprecht dat alleen Laura de eretitel schlagerkoningin toekomt. Zijzelf is best tevreden met de eretitel prinses. Vanaf september 2012 lanceren Lindsay en Herbert Verhaeghe, voormalig Radio 2 presentator en zelf zanger pur sang,  in “Den Artiest” in Oostende de Vlaamse Top Tien, wekelijks uitgezonden op Ment TV. Ment TV ging de vierde januari 2010 voor het eerst op antenne met als bedoeling de fans van de Vlaamse Muziek zoveel mogelijk te verwennen. Naast presenteren is Lindsay hier samen met haar broer al zingend een graag geziene gast.

Net als haar broer is Lindsay erg gelovig, zij het iets minder intens. Zij zal nooit het podium opstappen zonder een kruisteken te slaan. Zij blijft God dankbaar voor het talent dat zij van Hem gekregen heeft. Af en toe passeert zij de grot van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Affligem om daar een bloemetje neer te leggen als dank. Door de jaren heen is haar broer nog altijd haar beste raadgever gebleven. Zij zal nooit een nummer opnemen zonder zijn goedkeuring. Vandaar ook dat zij graag liedjes zingt waarvoor hij de tekst heeft geschreven. Hij voelt haar nog altijd het beste aan. Zoals haar broer ook in Duitsland een carrière uitbouwen, ziet Lindsay niet zitten. Zij heeft hier en in Nederland de handen méér dan vol. Net zoals Christoff heeft ook zij zichzelf beloofd nooit aan Eurosong deel te nemen. Zij gelooft niet dat die liedjeswedstrijd iets voor haar is. Waar zij wel in blijft geloven, is in het talent van haar broer dat almaar grotere proporties aanneemt. Dat stelt zij nog maar eens vast wanneer Christoff de elfde juli 2013 zijn nieuw album “Christoff & Vrienden 2″ voorstelt. Zij maakt geen enkel bezwaar als hij haar voorstelt om onder andere met een aantal andere dames een duet in te zingen: Laura Wilde, Belle Perez, Corry Konings en natuurlijk zijzelf. Voor hun duet kiezen zij Kom in mijn armen dat in de zomer van 1983 door Aristakes en Ciska Peters werd opgenomen en tot op de vijftiende plaats in de Nederlandse Top Veertig geraakte, een vertaling trouwens van de Andy Borg hit Weil wir uns lieben. Lindsay was nog maar een jaar of zes toen zij dit samen met Christoff voor de spiegel van hun moeder zongen. De 28ste september 2013 staan Lindsay en Christoff met deze single op één in de Radio 2 Top Tien.

In de loop van de maand maart 2014 presenteert Lindsay in Kinepolis Antwerpen haar vijfde album “Liefde & Muziek”. Producer Hans Aalbers mag weer tekenen en muzikanten als: Marcel Fisser, Christof May, Jo Hermans en Peter Delannoye. Teksten worden geschreven door onder meer Peter Van Noort, Jo De Clercq, Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen. Kom in mijn armen zingt zij samen met broer Christoff en Nine to Five met Robby Longo. Volgens Lindsay is de titel “Liefde & Muziek” een woordkeuze waar zij niet lang naar heeft moeten zoeken. Het zijn twee woorden, zo zegt zij, die voor haar veel betekenen, die heel veel met mekaar te maken hebben. “Ik heb heel veel tijd en positieve energie in dit album gestoken en dat ik met veel liefde en toewijding heb opgenomen.” Een eerste single daaruit wordt Dag en Nacht, vertaling van de Duitse hit Mein Herz van Beatrice Egli en geschreven door Dieter Bohlen, de man ooit achter het succesvolle duo Modern Talking. De negenentwintigste maart staat Lindsay met dit nummer op één in de Vlaamse Top Tien.  Als opvolger wordt gekozen voor Bella Romantica, een vertaling van de gelijknamige hit van Semino Rossi, eveneens geschreven door Dieter Bohlen. In het kielzog van die hit vertaalt Dennis Peirs Ueber alle sieben Meere van Andrea Berg dat Lindsay als Over alle zeven zeeën de achtste augustus 2014 aan de fans aflevert. Met volle goesting zingt Lindsay haar bekendste hits tijdens het “Schlagerfestival 2014″ dat de 28ste, 29ste , 30ste maart en de 4de en 5de april in de “Ethias Arena” te Hasselt plaatsheeft. Naast Lindsay treden Christoff, Peter Koelewijn, Nicole en Hugo, Dennie Christian, Willy Sommers, De Romeo’s, Bart Kaëll, Elke Taelman en K3 op in een verrassende presentatie door Gene Thomas.

Met argusogen wordt er uitgekeken naar de grote show die Lindsay de tiende augustus 2014  in het “Casino van Middelkerke” brengt. Het is een droom die voor haar uitkomt. Zij staat erop dit eindelijk te realiseren en met de release van haar nieuwste album kan zij putten uit een behoorlijk repertoire. Zij serveert die dag niet alleen haar meest geliefde hits, maar heeft voor de fans ook een aantal verrassingen in petto.

In 2014 worden ook de nummers Over alle zeven zeeën en De kracht van mijn gevoel op single uitgebracht, maar echte toppers worden het niet. Toch levert haar album “Liefde en muziek” haar een gouden exemplaar op dat haar de vijfde juni 2015 wordt overhandigd door haar platenbaas Patrick Guns van Universal voor de verkoop van méér dan tienduizend stuks. Op dat moment is Lindsay al druk in de weer met haar nieuwste cd ” Dichtbij” die  in de “Rooftop Studio’s” in Nederland zal worden opgenomen. Als voorloper van die plaat verschijnt in de lente van 2015 haar duet met Jan Smit Duizend en één nacht waarmee zij de vijfde mei de zesde plaats bereiken in de Vlaamse Top Vijftig. Smit schrijft ook de titelsong van haar nieuw album dat in de loop van de maand augustus in de winkels moet liggen. Bij Ment TV is Lindsay inmiddels gestart met haar eigen kookprogramma “Koken Met De Sterren” waarin zij aan de zijde van meester-kok Mario Holtzem als gastvrouw fungeert en tal van bekende collega’s ontvangt. Dat programma wordt ook uitgezonden op Anne, TV Oost en TVL.

Woensdag de 24ste juni 2015 wordt in het gezelschap van Will Tura tijdens een persconferentie in Blankenberge de cd “Vlaanderen zingt Tura” voorgesteld. In een productie van Hans Aalbers neemt Lindsay voor dit project met veel plezier haar versie op van Hemelsblauw, zowat een van de bekendste liedjes die Tura zelf ooit op plaat zette.  Vrijdag de zevende augustus ligt het zesde studio-album van Lindsay in de winkel.  ”Dichtbij” is een  opvallende cd, want de zangeres liet zich voor het album inspireren door haar fans. Op haar website vroeg ze hun: “Stuur me jullie persoonlijke verhalen in en uit die verhalen puren we inspiratie voor de nummers op ‘Dichtbij”. Het album is ook opvallend omdat Lindsay het voorstelt in haar eigen pop up-store in Blankenberge. Drie dagen lang heeft Lindsay daar haar eigen winkel opgesteld.  Op het album staan twaalf nummers die dus gebaseerd zijn op verhalen van haar fans enin de juiste vorm gegoten door bekende tekstdichters als Jan Smit, Christoff, Chris Van Tongelen, Peter Van Noort, Paul Vermeulen, Edwin De Groot en Marcel Fisser. Tijdens de opening waren ook enkele prominenten aanwezig, waaronder de Blankenbergse schepen voor cultuur en feestelijkheden Philip Konings, Patrick Guns, general manager van Universal Music Belgium en een aantal collega’s: Jan Smit, Chris Van Tongelen, Ivann, Filip D’Haeze, Sasha & Davy en natuurlijk broerlief, Christoff.

Ruim anderhalf jaar werkte Lindsay aan haar nieuwe cd “Liefde en vertrouwen” dat ze op vrijdag de 17de maart 2017 aan haar fans voorstelde. Deze cd bevat twaalf nummers, waaronder haar vorige single Hartstilstand en de recente single Kalispera Griekenland, een duet met Laura Lynn en een cover van de Duitse zanger G.G. Anderson. Met dit nummer geraakten ze de 25ste februari tot op de 25ste plaats in de Vlaamse Top 50. Er staat nog een duet op het album, Je verovert mijn hart, nu eens niet met Christoff, maar wel met Luc Steeno.

Wat de toekomst betreft?  Als het van haar moeder afhangt, mag er snel een baby komen, maar Lindsay wacht nog even tot haar relatie sterk en stevig genoeg is, al bloklettert het weekblad “Primo” in de maand maart 2014 dat Lindsay dolgraag met haar vriend Kris Bloemen wil trouwen en uitkijkt naar de komst van twee schattige pagadders.

Geen muzikale mijlpaal, maar wel eentje om in te kaderen. De 19de december 2017 beviel Lindsay van haar eerste kindje, dochter Lisa-Marie. De trotse vader is haar partner Kris Bloemen en de trotse peter broer Christoff.

tekst en research: Marc Brillouet

© 2018 Daisy Lane & Marc Brillouet