Nieuwtjes

- De 11de februari 2018 overleed op 89-jarige leeftijd in Miami, Florida de Amerikaanse crooner Vic Damone, een van de lievelingszangers van Frank Sinatra.

- De 7de januari 2018 sterft in Neuilly-sur-Seine de Franse zangeres France Gall aan de gevolgen van een zware longontsteking. Ze vocht al geruime tijd tegen kanker.

- De 6de december 2017 overleed op 74-jarige leeftijd, Jean-Philippe Smet, beter bekend als Johnny Hallyday, aan de gevolgen van longkanker. Hallyday, ook wel de Franse Elvis Presley genoemd, verkocht in zijn carrière méér dan 100 miljoen platen.

- De 24ste oktober 2017 overleed in Harvey, Louisiana, op 89-jarige leeftijd de Amerikaanse rhythm-and-bluesartiest Fats Domino. In de Rolling Stone-lijst van 100 Greatest Artists of All Time staat hij op de 25ste plaats. Het meest bekend is hij van zijn hit Blueberry Hill.

-De 8ste augustus 2017 overleed op 81-jarige leeftijd in Nashville de Amerikaanse zanger-gitarist Glen Campbell. Hij leed al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer. Bij ons is hij het meest bekend gebleven met zijn hit Rhinestone Cowboy.

-  Chuck Berry overleed de 18de maart 2017 op 90-jarige leeftijd in St. Charles, Missouri.

.- De 25ste december 2016 overleed in Goring-on-Thames in de buurt van Londen, George Michael op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen. Hij werd niet alleen bekend als lid van het popduo Wham, maar ook als solist en klassiekers als Careless Whisper, Freedom, Faith en Father Figure.

-De 24ste oktober 2016 overleed Bobby Vee op 73-jarige leeftijd. Het jaar voordien was zijn vrouw Karen Bergen de 3de augustus overleden aan de gevolgen van nierfalen.  Bobby verbleef sindsdien in een home in Rogers, Minnesota in Minneapolis.

- De tiende januari 2016 overleed David Bowie in New York, twee dagen na zijn negenenzestigste verjaardag aan de gevolgen van leverkanker.

- De tweede januari 2016 overleed de Franse zanger Michel Delpech aan de gevolgen van keelkanker. Als chansonnier werd hij bekend dankzij liedjes als Chez Laurette, Wight is Wight en Pour un flirt.

- De dertigste december 2015 overleed op 65-jarige leeftijd de Amerikaanse zangeres Natalie Cole aan de gevolgen van hartfalen. Zij werd bekend door de hits This will be, Pink Cadillac, Miss you like crazy en Unforgettable, dat zij in duet met haar vader zong.

- De dertigste december 2015 overleed te Leuven architect-zanger Zjef Vanuytsel aan de gevolgen van kanker. Zjef werd in de jaren zeventig bekend met liedjes als De zotte morgen en Houten kop.

- De Britse zangeres Cilla Black overleed op zondag 2 augustus 2015 op 72-jarige leeftijd in haar vakantiehuis bij Marbella in Spanje. Priscilla White, de echte naam van Cilla, was bevriend met The Beatles en komt net als de roemruchte band uit Liverpool. Zij scoorde in de jaren zestig grote hits met Anyone who had a heart, You’re my world en You’ve lost that lovin’ feelin’.

- De negende juni 2015 overleed op 86-jarige leeftijd de wereldvermaarde Duitse orkestleider James Last. De 26ste april van dat jaar gaf hij zijn laatste concert in Keulen/ lees zijn bio op deze site!

- De veertiende mei 2015 overleed in Las Vegas op 89-jarige leeftijd de legendarische bluesmuzikant B.B.King aan de gevolgen van diabetes 2.

- Donderdag 30 april 2015 overleed in New Jersey de legendarische zanger Ben E. King, bekend van zijn grootste hit Stand by me en als leadzanger (van 1957 tot 1960) van de al even legendarische groep The Drifters.

- Zondagnacht 20 april 2015 overleed in Pégomas (Alpes-Maritimes) op 77-jarige leeftijd de Franse zanger Richard Anthony. Hij nam in het totaal zo’n zeshonderd liedjes op, stond eenentwintig keer op 1 in de Franse hitlijsten en verkocht in het totaal zo’n slordige vijftig miljoen platen.

- Dinsdag de veertiende april 2015 overleed op 73-jarige leeftijd in zijn huis in Baton Rouge de legendarische soulzanger Percy Sledge, die wereldberoemd zou worden met zijn vertolking van When a man loves a woman. Percy vocht al meer dan een jaar tegen leverkanker. In 2005 kreeg Sledge een plaats in de “Rock and Roll Hall of Fame”.

- De zestiende februari 2015 overleed op 68-jarige leeftijd Lesley Gore, bekend van haar wereldhit It’s my party, aan de gevolgen van longkanker.

- 1 oktober 2014 overleed in Engeland  op 64-jarige leeftijd singer-songwriter Lynsey de Paul, bekend van hits als Sugar me, Rock bottom, No honestly en Won’t somebody dance with me.

- Vrijdag 27 juni 2014 overleed soullegende Bobby Womack op 70-jarige leeftijd. Hij zong ooit in de gospelgroep The Womack Brothers en stapte nadien over naar de doowopgroep The Valentinos. Hij ging vervolgens als gitarist op tournee met Sam Cooke en werd een veelgevraagd sessiemuzikant, te horen op platen van Aretha Franklin, Wilson Pickett en Janis Joplin. Trouwde na de moord op Sam Cooke met diens weduwe Barbara.

- De 19de juni 2014 overleed in Los Angeles op 75-jarige leeftijd de legendarische songwriter Gerry Goffin. Hij was ooit gehuwd met Carole King. Samen met haar schreef hij een rist popklassiekers waaronder: The Locomotion, Take good care of my baby en Will you still love me tomorrow.

- Zondag 18 mei 2014 overleed in Palm Desert in Californië de Amerikaanse crooner Jerry Vale op 83-jarige leeftijd. Vale scoorde vooral in de jaren vijftig hits zoals: Two Purple Shadows, You Don’t Know Me, Have You looked Into Your Heart en Pretend You Don’t See Her.

- De derde januari 2014 overleed de 74-jarige Amerikaanse zanger Phil Everly aan de gevolgen van complicaties van een chronische longaandoening. Phil maakte deel uit van het legendarische duo The Everly Brothers.

- De 23ste mei 2013 overleed de Franse chansonnier Georges Moustaki die in 1968 bekend zou worden met het door hemzelf geschreven Le métèque. Tien jaar eerder ontmoette hij Edith Piaf met wie hij een kortstondige verhouding had en voor wie hij het onsterfelijke Milord schreef.

- De 8ste april 2013 overleed op 70-jarige leeftijd Annette Funicello aan de gevolgen van multiple sclerose. Zij scoorde op het einde van de jaren vijftig en aan het begin van de jaren zestig hits met liedjes als Tall Paul en O Dio Mio. Trad in enkele beach movies op aan de zijde van Frankie Avalon. In 1987 was zij nog te zien in de film Back To The Beach. Toen al stelden dokters de eerste tekenen van MS vast.

- De 17de februari 2013 overleed op 72 -jarige leeftijd de Britse zanger-gitarist Tony Sheridan die vooral bekend werd toen hij een plaat opnam samen met The Beatles daterend uit de periode dat ze in Hamburg optraden. The Beatles traden toen op als The Beat Brothers. Bekend uit die tijd zijn de nummers Ain’t she sweet en My Bonnie. Paul McCartney noemde hem graag ” the teacher”.

- De vierde februari 2013 overleed Reg Presley, de leadzanger van The Troggs, op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Hij was niet alleen de bekende stem van The Troggs, maar ook de schrijver van hun hits With a girl like you en Love is all  around waarvan jaren later R.E.M en vooral Wet Wet Wet een wereldhit maakten. Hun andere grote hit scoorden The Troggs met het nummer Wild thing geschreven door Chip Taylor.

- In de loop van de maand februari 2013  verschijnt bij de Duitse platenfirma Bear Family Records het elfde volume in de fantastische cd-reeks Street Corner Symphonies ! 

- De eerste januari 2013 overleed op 85 jarige leeftijd de Amerikaanse zangeres Patti Page. Page werd wereldvermaard door de hits How much is that doggie in the window en The Tennessee Waltz. Ze verkocht in de loop van haar carrière méér dan honderd miljoen platen.

- In Parijs overleed de 12de oktober 2012 op 70-jarige leeftijd de Franse zanger Frank Alamo, in de jaren zestig erg populair dankzij zijn hits Ma biche, Da doo ron ron en Le chef de la bande.

- De 18de augustus 2012 overleed de Amerikaanse zanger Scott McKenzie. Hij begon samen met John Phillips de doowopgroep The Locals. Phillips richtte iets later The Mamas and The Papas op, maar Scott koos voor een solocarrière. Phillips schreef in 1967 voor hem de wereldhit San Francisco (be sure to wear flowers in your hair). Dat zou het lijflied van de hippies worden!

- Op 68-jarige leeftijd overleed de zesde augustus 2012 de Amerikaanse componist en arrangeur Marvin Hamlisch bekend door de muziek die hij schreef voor de films The Way We Were en The Sting waarvoor hij een Oscar kreeg. Hij schreef ook de muziek voor de gelauwerde musical A Chorus Line. In 2009 ont ing hij tijdens het Filmfestival van Gent de Lifetime Achievement Award. Hamlisch schreef ook de muziek voor de James Bond film The Spy Who Loved Me.

- De 27ste juli 2012 overleed in zijn huis in West Los Angeles de Amerikaanse crooner Tony Martin op 98- jarige leeftijd. Martin, die ook erg bekend was als acteur in diverse films, scoorde zijn eerste nummer een hit in 1940 met Fools Rush In. Overige hits waren ondermeer: To Each His Own, There’s No Tomorrow, I Get Ideas en Walk Hand in Hand. Martin was zestig jaar lang gehuwd met de Amerikaanse filmster  en danseres Cyd Charisse.

- Maandag de 4de juni 2012 overleed op 84-jarige leeftijd Herb Reed, oprichter van de legendarische doowop groep The Platters die met Only You hun eerste hit scoorden.

- De 29ste mei 2012 overleed in Lake Worth, Florida de bij ons vrij onbekende Amerikaanse zangeres Toni Arden op 88-jarige leeftijd. Zij scoorde in de Amerikaanse hitlijsten tussen 1949 en 1958 een handvol hits waaronder als meest bekende I can dream, can’t I ? en Padre.

- Zondag de 20ste mei overleed Robin Gibb van de legendarische Bee Gees op 62 – jarige leeftijd aan darmkanker. Naast de vele hits die hij samen met The Bee Gees scoorde, dook Robin als solo-artiest ook enkele keren in de hitlijsten op met singles als Saved by the bell en One million years. In 2010 zagen we hem nog als guest mentor in de Australische versie van The X Factor.

- De 17de mei 2012 overleed op 63 jarige leeftijd in Key West, Florida, de Amerikaanse Queen of Disco, Donna Summer aan kanker. In de Lage Landen brak ze eerst door met hits als The Hostage en Lady of The Night alvorens internationaal hoge ogen te gooien met singles als Love to love you baby, I feel love, Bad Girls en Love is in control.

- De 5de maart 2012 overleed Robert Sherman die samen met zijn broer Richard een succesvol schrijversduo vormde. Ze waren goed voor twee Oscars en een Grammy Award telkens voor de muziek die ze schreven voor de filmmusical Mary Poppins. Daarnaast componeerden ze tal van pophits waaronder You’re sixteen voor Johnny Burnette en Pineapple princess voor Annette. Ze schreven samen ook de liedjes voor de films The Parent Trap en Jungle Book. Ze kregen een ster op The Hollywood Walk of Fame en werden in 2005 opgenomen in The Songwriters Hall of Fame. Robert Sherman overleed in Londen op 86 jarige leeftijd aan een hartaanval.

- De 29ste februari 2012 overleed in Florida op 66-jarige leeftijd  zanger Davy Jones van The Monkees aan de gevolgen van een hartaanval. Enkele dagen voordien had hij nog opgetreden samen met blueslegende B.B.King.

- De 11de februari 2012 overleed op 48- jarige leeftijd in het  Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills Whitney Houston.

- De 20ste januari 2012 overleed de Amerikaanse blueszangeres Etta James aan leukemie. Ze werd 73 en was vooral bekend door haar hits The wallflower en At last.

- Dinsdag de 17de januari 2012 overleed The Godfather of Rhythm and Blues Johnny Otis. In 1994 kreeg hij een ereplaats toegewezen in The Rock and Roll Hall Of Fame.Otis werd negentig jaar.

- De 14de december 2011 overleed in Texas op 74-jarige leeftijd countryzangeres Billie Jo Spears, hier vooral bekend van haar grootste hit Blanket on the ground. Spears behoorde tot de generatie countryzangers zoals Kenny Rogers, Crystal Gayle en Ronnie Milsap.

-Een absolute aanrader, als je het op de kop kan tikken, is het boek Doo wop, the music, the times, the era van Cousin Brucie Morrow uit 2007 met een voorwoord van Neil Sedaka. Ik heb het kunnen kopen bij De Slegte in Antwerpen. Méér dan   de moeite waard. Prachtig geïllustreerd trouwens.

- Voer voor liefhebbers van golden oldies is het nieuwe album van Chris Isaak Beyond the sun met covers van klassiekers als Ring of fire, Great balls of fire, It’s now or never, Live it up en My happiness.A Als je de luxe 2 cd set koopt, krijg je er nog 11  extra songs bijgeleverd.  Vanguard 78212-2

-Leuk als kerstcadeau het boek Le freak, an upside down story of family, disco and destiny door de legendarische producer Nile Rodgers ( Little Brown Book Company London)

-Ook leuk om te lezen At this moment: the story of Michael Bublé geschreven door Michael Heatley ( Omnibus Press London)

-De 14de november 2011 overleed Lee Pockriss op 87-jarige leeftijd in Bridgeport, Connecticut. Hij is de auteur van hits als Johnny angel, Catch a falling star en Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini

-De 10de november 2011 werden Bob Bogle en Nokie Edwards van The Ventures opgenomen in The Oklahoma Music Hall of Fame tijdens een viering in Muskogee

-De zesde november 2011  kreeg Les Paul zijn ster op The Music City Walk of Fame in Nashville

-De 10de november 2011 overleed Andy Tielman van The Tielman Brothers (Indo Rock) aan de gevolgen van maagkanker. Andy werd 75.

-Volgend jaar op tournee in Engeland van de 3de maart tot en met de 6de mei 2012 Peter Noone van Herman’s Hermits, Chris Montez, Brian Hyland, Brian Poole en Vanity Fare in The Solid Silver 60s Show 2012

- Om naar uit te kijken de driedelige cd The Fame Studio Story 1961-1973 met daarop 75 tracks opgenomen in de befaamde Fame Studio’s in Muscle Shoals, Alabama met o.a. Aretha Franklin, Etta James, Lou Rawls en Irma Thomas.

- Voer voor de fans van Dusty Springfield de cd-box Goin’ back, the definitive Dusty Springfield met daarin zeven cd’s en een 60 pagina’s tellend boek met bijdragen van Smokey Robinson en Carole King.

- Fans van Tommy James & The Shondells kunnen terecht op het Angelair label waar hun elpees Live en On Fire op cd zijn verschenen  SJPCD345.

-Bij BGO Records op één cd te verkrijgen de albums After school session en Berry is on top  van Chuck Berry   BGOCD 1009

-Eveneens verschenen bij BGO Records op één cd Here I go again en Hear! Here van The Hollies    BGOCD 973.

-De 30ste september werd Johnny Mathis 76. Hij heeft net een concerttournee in Engeland achter de rug.

-Martin Scorsese presenteerde in het bijzijn van Paul McCartney en Ringo Starr zijn nieuwste film George Harrison: living in the material world.

-David Hess, de man die ondermeer de hits Speedy Gonzales, Start movin’ en Rockin’ shoes schreef, overleed de 8ste oktober 2011 op 69-jarige leeftijd aan een hartaanval

-Tijdens The Temecula Valley International Film & Music Festival in Californië ontving Connie Stevens een Lifetime Achievement Award.

-Barry Manilow is hartpatiënt, hij lijdt namelijk aan hartritmestoornissen

- Méér dan dertig hits scoorde pianist Roger Williams tussen 1955 en 1972. Hij overleed de 8ste oktober 2011 aan de gevolgen van pancreaskanker. Hij werd 87.

- Donald Banks van de bekende doowopgroep The Tymes overleed de 7de oktober 2011 aan kanker. In 2005 werden The Tymes nog opgenomen in The Vocal Group Hall of Fame

- Volgend jaar zullen Burt Bacharach en Hal David de Library of Congress Gershwin Prize for Popular Song in ontvangst  mogen nemen.

- Paul Simon werd  de 1ste oktober 2011 opgenomen in The American Academy of Arts and Sciences aan de Universiteit van Harvard.

- Zeer goede kritieken voor de nieuwste cd Duets II van Tony Bennett. De meeste aandacht gaat uit naar zijn samenzang met Amy Winehouse  in Body and soul.

- Het geboortehuis van Aretha Franklin in Memphis brandde twee jaar geleden volledig af.  Het huis wordt opnieuw gebouwd en als museum ingericht. De stad hoopt met die werken klaar te zijn tegen 2013 en het haar als verjaardagsgeschenk aan te bieden!

- De 13de oktober ontvingen in Nashville Gregg Allman, Rick Hall ( producer van Muscle Shoals Studio) en Lucinda Williams een life time achievement award.

- Les Paul heeft op zijn begraafplaats in Waukesha, Wisconsin een granieten grafmonument gekregen.

- Bobby Curtola kreeg de 4de september 2011 samen met Connie Stevens in Toronto een ster op The Italian Walk of Fame

- Prince  moet 4 miljoen dollar neertellen omdat hij een parfum had laten ontwerpen, maar nadien weigerde promotie te voeren die hij contractueel beloofd had.

- Buddy Holly kreeg postuum een ster op The Hollywood Walk of Fame. De stad Los Angeles riep de 7de september 2011 ook uit tot Buddy Holly Day. Hij zou die dag 75 zijn geworden.