PLUS

Marc Brillouet praat met Dani Klein over het succes van Vaya Con Dios

Marc praat honderduit met Dani over haar jeugdjaren, de aanloop naar het internationale succes van Vaya Con Dios, het verhaal achter hun grote hits, het overlijden van Dirk, over de jaren dat zij het niet meer zag zitten en hoe zij de rode draad weer oppikte.

Marc Brillouet blikt met Bart Van den Bossche terug op zijn carrière

In 2005 overliep Marc samen met Bart zijn carrière tot dan toe: zjin studies aan het conservatorium in Brussel, zijn opleiding aan het Herman Teirlinck Instituut, zijn bewondering voor Bob Dylan, zijn eerste singletje Overstuur, zijn grote hits Boem en De Heuveltjes van Erika, zijn nauwe samenwerking met Stef Bos tot en met zijn foute beslissing om Videodinges op VTM te gaan presenteren. Een babbel om, na zijn vroege dood de zesde januari 2013, te blijven koesteren.

Marc Brillouet in gesprek met Miel Cools

We mogen hem gerust de troubadour van de Lage Landen noemen, de zanger en liedjesmaker Miel Cools die dweepte met het Franse chanson en zelf klassiekers afleverde zoals Boer Bavo, Houden Van, Er was een tijd en De Vlinder.

Marc Brillouet meets Petula Clark

Ze scoorde wereldhits met nummers zoals Downtown, My love, Don’t sleep in the subway, Coeur blessé en This is my song al wou ze dat laatste eerst niet inblikken. Ze was nog maar negen toen ze haar eerste radioshow kreeg en nam op haar 21ste haar eerste plaat op!

Marc Brillouet met Herman van Veen over zijn album Nederlanders!

In 2007 nam Van Veen het album Nederlanders op dat anders klinkt dan we van hem gewoon zijn. Hij vertelt waarom en ook over zijn eigen leven: de vrouwen in zijn bestaan en zijn kinderen natuurlijk.

Marc Brillouet aan de praat met Zjef Vanuytsel

We kennen hem van prachtige liedjes zoals Houten kop, De zotte morgen, Hop Marlène en Winter. Maar waar haalde hij de inspiratie vandaan, hoe ging hij om met dat  succes en waarom haakte hij plots af en werd hij een veelgevraagd architect? Ga zitten en luister mee.

Marc Brillouet in gesprek met Miek en Roel

Eigenlijk heten ze Monique Holvoet en Raoul Van Bambost, maar we kennen hen beter als het zingende echtpaar Miek en Roel dat in 1965 deelnam aan de Ontdek de Ster Wedstrijd en met Bob Dylan als schoolvoorbeeld een jaar later op de markt kwam met het nummer Zwartberg Blues. In Vlaanderen waren ze zowat de eerste echte protestzangers met liedjes zoals Wie wil horen en Koop een geweer. 

Marc Brillouet haalt muzikale herinneringen op met Bob Benny

Bob praat met Marc over de start van zijn carrière tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival, zijn concerten in Berlijn, zijn eerste hits, zijn lievelingsartiesten en de vele cruises die hij heeft gevaren.

Marc Brillouet in gesprek met Yasmine

Yasmine praat honderduit over haar familie, haar tienerjaren, haar eerste plaatjes, hoe ze almaar verder wilde evolueren, veraf van die eerste dansante hits. Ze wordt tijdens deze babbel geflankeerd door Erik Melaerts, die een aantal van haar succesvolle albums produceerde, én natuurlijk praat Yasmine met veel warmte over haar concertalbum met vertalingen van de mooiste songs van Leonard Cohen. Tegen de achtergrond van haar veel te vroege dood, een document om te blijven koesteren!

Marc Brillouet interviews Cecilia Bartoli

Marc praat met Cecilia over een van haar meest ophefmakende albums Maria, over de legendarische sopraan Maria Malibran. Voorts over haar ouders, haar ontmoeting met Herbert von Karajan, haar bewondering voor Luciano Pavarotti en het belang van haar moeder in haar muzikale opvoeding. 

Marc Brillouet meets Josh Groban

Zijn doorbraak maakte hij in Amerika toen hij al zingend mocht optreden in de tv-reeks Ally McBeal. Iets voordien werd hij ontdekt door de wereldvermaarde producer David Foster , die onder meer met Celine Dion heeft samengewerkt. Hij zong samen met onder andere The London Symphony Orchestra, Mireille Mathieu en Barbra Streisand en verkocht intussen méér dan 25 miljoen albums  (interview dateert van 2007)

Marc Brillouet ontmoet Jan Smit

Marc ontmoette in 2007 Jan Smit toen die voor de eerste maal optrad in de Ethias Arena in Hasselt, nu zowat zijn vaste concertstek in Vlaanderen. Jan praat niet alleen over zijn eigen stijl,’volkspop’, maar ook over zijn manier van liedjes schrijven, zijn idool John Denver, over de muzikale richting die hij toen al uit wou en over zijn collega’s Marco Borsato, Guus Meeuwis, Frans Bauer en André Hazes.

Marc Brillouet interviews Hayley Westenra

In 2006 trok Marc Brillouet met een schare fans naar het Sheraton Hotel in Brussel, waar hij de Nieuw-Zeelandse zangeres Hayley Westenra interviewde. Met haar eerste album Pure had ze in de Britse charts Charlotte Church en Andrea Bocelli aan de kant geduwd. Ze was als kindsterretje in haar thuisland Nieuw-Zeeland begonnen, maar, eenmaal in Londen aanbeland, bevond ze zich meteen bovenaan de top van de internationale hitlijsten en zong sindsdien duetten met onder meer Celine Dion, José Carreras en Andrea Bocelli. Ze nam intussen een album op samen met Ennio Morricone en zong voor onder anderen The Queen en George Bush. 

Marc Brillouet meets the mega popular operatic pop group IL DIVO

Naar een idee van Simon Cowell begonnen in 2003 David Miller, Urs Bühler, Carlos Martin en Sébastien Izambard met de groep Il Divo, die binnen de kortste keren de wereld veroverde met albums zoals Il Divo, Ancora, Siempre en The Christmas Collection. Intussen hebben ze wereldwijd miljoenen cd’s verkocht en treden nog altijd op. 

Marc Brillouet interviews Roberto Alagna

Jaren geleden won Roberto Alagna, een van de bekendste tenoren van het moment, The Luciano Pavarotti International Voice Competition. Hij startte in Parijs met het zingen van populaire liedjes alvorens zich volledig aan opera te wijden. Speciaal voor zijn grootmoeder die een grote fan van Luis Mariano was, nam hij het album C’est Magnifique op. Een interview!

Marc Brillouet meets the world famous tenor Rolando Villazon

In 2008 ontmoette Marc Brillouet de wereldvermaarde Frans-Mexicaanse tenor Rolando Villazon naar aanleiding van zijn toen net verschenen album Cielo e Mar. Niemand kon op dat moment vermoeden dat hij een jaar later van het toneel zou verdwijnen wegens stemproblemen. Hij werd geopereerd aan een cyste op zijn stembanden. De 22ste maart 2010 trad hij weer op in L’elisir d’amore van Gaetano Donizetti in Wenen.

Marc Brillouet tête-à-tête met Nana Mouskouri

De 23ste en 24ste juli 2008 gaf Nana Mouskouri twee afscheidsconcerten in Athene. Twee jaar eerder had ze met Marc Brillouet nog een gesprek over haar klassieke zangopleiding, het belang van Quincy Jones en Harry Belafonte in haar carrière,  haar eerste succesvolle Franse elpee die ze in 1962 opnam, haar samenwerking met Hadjidakis én haar politieke carrière.

Marc Brillouet haalt met Fred Bekky herinneringen op aan The Pebbles

Fred vertelt over de start van deze toch wel legendarische Belgische popgroep die er niet voor terugdeinsde naar de Abbey Road Studio’s in Londen te trekken en daar een van de grootste hits uit de Belgische popgeschiedenis op te nemen, niet voor niets gelauwerd in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam, Seven horses in the sky

Marc Brillouet praat uitgebreid met Stef Bos

Stef stelt zijn ouders voor, in het bijzonder zijn vader. We komen onder meer ook aan de weet dat hij vroeger van George Harrison en Fleetwood Mac hield, waar hij het liedje Door De Wind voor Ingeborg schreef en waar en wanneer zijn liefde voor Zuid-Afrika is begonnen!

Marc Brillouet in gesprek met Johnny White

Marc overloopt met Johnny White zijn carrière en dat wordt een wandeling over berg en dal: de diverse zangwedstrijden waaraan hij deelnam, zijn avontuur tijdens Canzonissima, zijn grote hit Verloren hart, verloren droom, de aanslag die op hem werd gepleegd en wat er nadien met hem gebeurde.

Marc Brillouet en Johnny Mathis over zijn samenwerking met songwriter-producer Thom Bell

Thom Bell werkte in de jaren zestig al samen met The Delfonics op het Philly-label om in de jaren zeventig te gaan werken voor The Stylistics samen met tekstschrijfster Linda Creed. In 1973 produceerde hij het album I’m Coming Home voor Johnny Mathis, een keerpunt in diens carrière. Hij zou dat enkele jaren later nog eens overdoen voor het album Mathis is… Bell  werd ook bekend als succesvol producer voor Dionne Warwick, Lou Rawls, Teddy Pendergrass en The Imperials.

Marc Brillouet blikt met Danny Sinclair terug op het succes van The New Inspiration!

Danny vertelt over de beginjaren toen ze in het Gentse optraden als The Black Fellows en onder het management van Jacques Verdonck hits scoorden met I got a feeling, You made a fool of me en Mister Moody. Boeiend wordt het verhaal wanneer ze singles mogen opnemen in Londen voor Apple, het vermaarde platenlabel van The Beatles.

Marc Brillouet praat met drummer D.J. Fontana over zijn jarenlange samenwerking met Elvis Presley

Van 1955 tot 1969 was D.J. Fontana drummer op de meeste platen van Elvis Presley, die hij voor de eerste maal ontmoette in 1954 tijdens The Louisiana Hayride. Hij speelde tijdens zomaar liefst 46 opnamesessies voor RCA samen met The King en is te zien in de films Loving You en Jailhouse Rock aan de zijde van Elvis. 

Marc Brillouet ontmoet La Esterella

Marc praat honderduit met Esther over haar fenomenale carrière in de jaren 50 en 60, over haar hoogtepunten, maar ook over haar verdriet en natuurlijk over haar veelbesproken comeback.

Marc Brillouet praat met Charlie Hodge over zijn samenwerking met Elvis Presley

Charlie praat met Marc over zijn ontmoeting met Elvis, zijn verblijf met The King in Duitsland, over de songs die ze samen opnamen met Charlie als tweede stem, over het nummer You’ ll be gone dat hij voor Presley schreef en hun optredens in Las Vegas. 

Marc Brillouet praat met Jimmy Frey

Vaak heeft hij het er niet over gehad in de media, maar deze keer praat Jimmy open en zonder omwegen over zijn jeugdjaren, de start van zijn carrière, zijn verblijf in Frankrijk, zijn deelname aan Canzonissima, zijn comeback met de hit Yet I know en zijn gevecht tegen kanker.

Marc Brillouet backstage bij Jess & James

Het wordt even de oren spitsen, want de gebroeders Lameirinhas zijn hun Portugese tongval nog niet volledig kwijt. We praten backstage over hun beginjaren bij groepen zoals The Robots en The Mods, hun hoogtijdagen als Jess & James en de nasleep van hun successingle Move en ook zijdelings over hun samenwerking met Jimmy Frey, voor wie ze de gouden hit Zo mooi, zo blond en zo alleenschreven

Marc Brillouet filosofeert met Jo Bogaert over Technotronic

Marc praat met filosoof/producer Jo Bogaert over zijn geesteskind Technotronic, waarmee hij de grootste wereldhit in de Belgische popgeschiedenis scoorde Pump up the Jam en zijn overige wereldhits Get up! en Move this aan de zijde van zangeres Ya Kid K. Hij praat ook over het Belgische succes van de new beat en de impact daarvan op de internationale dancescene.

Marc Brillouet en Will Tura “Intiem”

In Wills privéwoning praat Marc Brillouet met Tura vrij intiem en open over zijn jeugd en zijn ouders, over zijn prille begin als artiest en over zijn schoorvoetende eerste successen.

Marc Brillouet op hotel met Neil Sedaka

In het Sheraton Hotel Brussels Airport praat Marc Brillouet honderduit met Neil Sedaka over zijn tijd bij The Tokens, de eerste hits die hij samen met zijn buurjongen Howard Greenfield schreef voor onder meer Connie Francis, zijn doorbraak met Oh Carol en zijn comeback dankzij Elton John.

Marc Brillouet ontvangt Toots Thielemans

Marc Brillouet praat geboeid met Toots Thielemans over zijn toch wel unieke carrière. Hoe hij begon als accordeonist, overschakelde op de gitaar om nadien een volleerd mondharmonicavirtuoos te worden en een stukje onsterfelijk dankzij zijn meesterwerk Bluesette dat hij componeerde nadat Stéphane Grappelli het hem in de kleedkamer had horen spelen.

Marc Brillouet op de thee bij producer Will Hoebee

vMarc blikt bij Will thuis terug op zijn gouden en platina producties samen met onder meer Gheorghe Zamfir, Benny Neyman, Rob de Nijs, Willeke Alberti, André van Duin en de Griekse zangeres Tina Selini.

Marc Brillouet in gesprek met Cliff Richard (deel 3)

Marc Brillouet praat met Cliff onder meer over zijn grote hit The Young Ones, of hij al dan niet kon voorspellen wanneer een liedje een succes zou worden en over zijn samenwerking met hun jarenlange vaste producer Norrie Paramor.

Marc Brillouet in gesprek met Cliff Richard (deel 2)

Marc Brillouet praat in Londen met Cliff Richard over zijn vele anderstalige hits, over zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1968 met Congratulations en in 1973 met Power to all our friends en de vele films waarin hij de hoofdrol speelde.

Marc Brillouet in gesprek met Cliff Richard (deel 1)

Marc Brillouet praat in Londen met Cliff Richard over zijn allereerste hit Move it die hij in de maand september 1958 scoorde. Nadien volgde High class baby en zijn eerste nummer één die hij de 10de juli1959 op zijn actief mocht schrijven “Living doll”.

Marc Brillouet meets The Jokers

Marc ontmoet Jos Clauwers van The Jokers, een van de meest succesvolle groepen uit de geschiedenis van de Vlaamse muziek, en praat met hem over hun beginjaren, over hun hoogtijdagen toen ze internationale hits scoorden met singles als Football boogie en Tabou, over hun bijval in Spanje, Argentinië en Japan en hoe ze nadien een eigen studio op het getouw zetten.

Marc Brillouet meets The Shadows

Marc ontmoette in Londen Bruce Welch van The Shadows en praatte met hem over hun grootste instrumentale hits: Apache, Man Of Mistery, Shadoogie en Wonderful Land.

Marc Brillouet meets The Cousins

Marc Brillouet praat met André Van den Meersschaut van The Cousins, een van de meest spraakmakende Belgische groepen uit de jaren zestig. Ze scoorden internationale hits met singles als Kana Kapila, Dang Dang, Bouddha en Kili Watch.
.

Marc Brillouet praat met Burt Blanca

Marc Brillouet praat met de enige echte Belgische rocker ooit Burt Blanca. Uiteraard over zijn grootste hit Rock and roll is good for the soul, maar ook over zijn latere hit The clap clap sound in 1993 met The Klaxons.

Diana Ross en The Supremes

Marc Brillouet vertelt over de beginjaren van Diana Ross toen ze in Detroit opgroeide in een gezin van zes kinderen, op school enkele vriendinnen leert kennen met wie ze het meidentrio The Primettes opricht en uiteindelijk een platencontract weet te versieren bij Tamla Motown als The Supremes. Als kers op de taart hoor je Diana, Mary en Florence tussendoor dat verhaal hier en daar bevestigen.

Lennon and McCartney

Marc Brillouet vertelt zelf het verhaal van de Beatles-tandem, Lennon en McCartney. Ze worden door kenners samen met George Gershwin, Cole Porter en Andrew Lloyd Webber tot de beste componisten van de populaire muziek gerekend. Ze vormden met hun beiden net zo’n hechte band als hun componerende collega’s Leiber en Stoller en Burt Bacharach en Hal David.

Marc Brillouet op bezoek Studio B Nashville

Breng samen met Marc Brillouet een kort bezoek aan de befaamde Studio B in Nashville, waar tussen 1957 en 1977 meer dan 45.000 songs werden opgenomen door onder meer Dolly Parton, Jim Reeves, The Everly Brothers, Roy Orbison, Elvis Presley, Brenda Lee, Johnny Tillotson enz… Dit was tevens de geboorteplaats van de befaamde Nashville Sound.

Marc Brillouet in gesprek met The Everly Brothers

Marc Brillouet praat een uur lang met Don en Phil over hun boeiende carrière. Hoe ze als een soort wonderkinderen in het radioprogramma van hun vader opdoken, over hun allereerste samenwerking in Nashville met Chet Atkins. Hoe ze hun eerste hit Bye bye love op plaat zetten, hun miljoenencontract dat ze afsloten met Warner Brothers en hun samenwerking met Paul McCartney. Over hun ruzie die leidde tot hun onvermijdelijke scheiding.  Ga er lekker gezellig bij zitten en geniet van deze toch wel unieke babbel met een van de meest bekende duo’s in de popmuziek,  waaraan zich tal van latere zangers hebben gespiegeld.