A time for us

Geplaatst in Songs

In 1968 kwam filmregisseur Franco Zeffirelli op de markt met de verfilming van het William Shakespeare-drama “Romeo and Juliet” met in de hoofdrollen Leonard Whiting en Olivia Hussey. Zoals hij bijna altijd voor zijn films deed, vroeg Zeffirelli ook deze keer aan Nino Rota de muziek te schrijven .

Rota is bij het merendeel van het publiek bekend geworden door de muziek die hij schreef voor de filmtrilogie “The Godfather”. Rota was een echt wonderkind, geboren in Milaan de 3de december 1911.  Op zijn elfde componeerde hij al een oratorium. Hij genoot een degelijke opleiding aan het conservatorium van Milaan en later aan de “Accademia Nazionale di Santa Cecilia” in Rome. Nadien ging hij in Amerika wonen waar hij muziekonderricht volgde aan het “Curtis Institute” in Philadelphia.Vanaf de jaren 40 was hij vooral actief als filmcomponist. Het vruchtbaarst was zijn samenwerking met Federico Fellini. Hij zou tussen 1952 en 1978 de muziek schrijven voor tal van Fellini’s films.

“Romeo and Juliet” leverde één bekende song op, met name het liefdesthema. In Amerika werd het zelfs een nummer één in de instrumentale versie van het orkest Henry Mancini. De  Engelstalige lyrics  bij het liefdesthemamelodie werden geschreven door het duo Larry Kusik en Eddie Snyder.

In de zomer van 1969 bracht Johnny Mathis de gezongen versie van A time for us op de markt, maar dat werd toen niet zo’n groot succes als zijn platenfirma CBS verwacht had. De single geraakte niet verder dan de 96ste plaats in de Top 100 al zou het nadien een van de meest geliefde songs van Johnny Mathis blijven.

tekst en research: Marc Brillouet

© 2012 Daisy Lane & Marc Brillouet