Only love

Geplaatst in Songs

In 1984 verscheen de Amerikaanse miniserie “Mistral’s daughter”, gebaseerd op de gelijknamige roman van Judith Krantz. Geen echte hoogvlieger,  gewoon de verfilming van een eenvoudige roman met een behoorlijk pulpgehalte. Nochtans lokte deze reeks in die tijd veel kijkers, het was wat je kan noemen een echte feelgoodfilm. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de jaren 20 van de vorige eeuw.

In deze serie volgen we drie generaties adembenemende roodharige dames: Maggy, Teddy en Fauve. Ze zijn alle drie geboren voor het succes, voor het schandaal én voor de liefde voor een en dezelfde man, Julien Mistral. Het verhaal begint in 1925 in het Parijs van Chanel en Colette, glijdt vervolgens over in het New York van de jaren 50 met zijn ophefmakende modellenbureaus en mondt uit in de turbulente jaren zeventig. Een niet zo gemakkelijke klus om dit verhaal  in een zes uur durende miniserie te verwerken.

Aan de in 1940 in Roemenië geboren pianist, componist Vladimir Cosma werd gevraagd de muziek te schrijven. Hij had al eerder zijn sporen verdiend door onder meer de soundtrack te leveren voor de vooral in Frankrijk populaire films “La Boum’”en “La Boum 2″. Vladimir stamt uit een zeer muzikale familie, studeerde aan het conservatorium in Boekarest en verhuisde in 1962 naar Parijs waar hij zijn muziekstudies voortzette aan “L’Ecole normale de Musique” in Parijs met onder anderen Nadia Boulanger als een van zijn docenten.

Voor de serie “Mistral’s daughter” schreef Cosma onder meer het liefdesthema Only love dat door Nana Mouskouri werd opgenomen en voor haar meteen een dikke hit werd. Aan de bekende Franse tekstschrijver Pierre Delanoë werd voorgesteld er een Frans tekst bij te verzinnen en zo werd L’amour en héritage in Frankrijk een van Nana’s grootste hits.

tekst en research: Marc Brillouet

© 2012 Daisy Lane & Marc Brillouet