A man and a woman

Geplaatst in Songs

“Love story” is een van die romantische ballads die intussen de status van evergreen hebben bereikt, een melodie gecomponeerd door Francis Lai, die  ook verantwoordelijk is voor die andere onvolprezen romantische klassieker  ”Un homme et une femme” naar een verhaal van Claude Lelouch en Pierre Uytterhoeven waarvoor Francis Lai de muziek mocht schrijven.

“Un homme et une femme” werd in 1966 een voltreffer. De film won niet alleen de Grand Prix tijdens het filmfestival in Cannes, maar kreeg ook een Oscar als beste buitenlandse film. Anouk Aimée werd genomineerd als beste actrice en Lelouch kreeg een nominatie als beste regisseur. Opvallend in de film was die andere hoofdrolspeler Jean-Louis Trintignant. In 1965 was Francis Lai die in Parijs woonde, Claude Lelouch tegen het lijf gelopen. “Un homme et une femme” zou zijn eerste grote klus worden en meteen was het raak. 5 jaar later mocht hij een Oscar ontvangen voor de muziek die hij schreef voor “Love story”, in het bijzonder voor het thema Where do I begin?. De muziek die hij nadien schreef voor de films “Emmanuelle” en “Bilitis” zou zijn succes alleen maar bevestigen .

Het thema in de film “Un homme et une femme” wordt gezongen door Nicole Croisille en Pierre Barouh die de tekst ook voor zijn rekening nam, alhoewel je van tekst niet echt kan spreken

Comme nos voix ba da ba da da ba da ba da

Chantent tout bas ba da ba da da ba da ba da

Nos coeurs y voient ba da da da ba da ba da

etc…

Dit thema zou in 1966 ook op single verschijnen en een hit in Frankrijk worden. Nadien doken er diverse versies op plaat op waaronder de instrumentale van James Last nog altijd de beste blijft, terug te vinden op zijn in 1967 uitgebrachte elpee  ”Games that lovers play” .

tekst en research: Marc Brillouet

© 2013 Daisy Lane & Marc Brillouet